"Mnogi me žele mrtvog"
0

Chavez: Idem na operaciju, u Havani je sve spremno

Sarajevo-x.com
Hugo Chavez (Foto: AFP)
Hugo Chavez (Foto: AFP)
Predsjednik Venezuele, Hugo Chavez, je objavio da ide na Kubu gdje će biti podvrgnut još jednoj operaciji. Pretpostavlja se da ima maligne lezije na zdjelici, odakle mu je prošle godine uklonjen tumor.

Pedesetsedmogodšnji socijalistički predsjednik je objavio da je prošle sedmice bio na pregledima u Havani.

"Nema metastaza, samo manje lezije na mjestu odakle je prošle godine uklonjen tumor", kazao je predsjednik Venezuele, prenosi Reuters.

Istakao je da je informaciju o novoj operaciji objavio javno, kako bi spriječio glasine, te je dodao da je riječ o operaciji koja nije mnogo komplikovana.

Potvrdio je da će i ovoga puta biti operisan na Kubi.

"Idem u Havanu. Tamo je sve spremno, operisat će me isti ljekari kao i prošli put", istakao je Chavez, koji se planira kandidovati za novi šestogodišnji mandat na predsjedničkim izborima u Venezueli 7. oktobra.

U obraćanju medijima istakao je da nema potrebe da bilo ko bude zabrinut za njegovo zdravlje, jer je u dobroj fizičkoj formi.

Podsjetimo, Chavez je prošle godine operisan dva puta, kako bi mu bio uklonjen tumor iz zdjelice, a u medijima je bilo malo informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

On se nedugo nakon operacija vratio predsjedničkim obavezama i objavio da je u potpunosi izliječen.

Ljekari u SAD-u su istakli da je gotovo nemoguće znati stvarno Chavezovo zdravstveno stanje, jer je u javnosti malo informacija, ali najnoviji slijed događaja govori da on nije tako dobro kao što tvrdi.

No, Chavez je svojim pristalicama ponovio da ne brinu za njega i da ne vjeruju glasinama.

"Uvijek te glasine... Postoje ljudi koji bi voljeli da sam mrtav, jer me mrze", kazao je predsjednik Venezuele.