{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Četverogodišnjeg sina hranili solju i pretukli na smrt

21.12.2012. u 09:01
40
41
Četverogodišnjeg sina hranili solju i pretukli na smrt
40
Četverogodišnjeg sina hranili solju i pretukli na smrt
Daniel Pelka
Majka i njen partner držali su zaključanog četverogodišnjeg sina u sobi, ne dajući mu hranu već so prije nego su ga pretukli na smrt, otkrilo je suđenje koje je šokiralo javnost u Birminghamu u Velikoj Britaniji.
Dvadesetsedmogodišnja Magdelena Luczak i njen tridesettrogodišnji partner Mariusz Krezolek optuženi su za nanošenje povreda i ubijanje njenog sina Daniela Pelke 3. marta ove godine.

Par se izjasnio da nije kriv, a porekli su i da su bili okrutni prema djetetu od januara 2011. do marta ove godine. Određen im je nadzor, a suđenje će početi 1. maja 2013. godine, piše Daily Mail.

Optuženi su za napad na Daniela Pelku, bolesno tretiranje, zanemarivanje, napuštanje i izlaganje nepotrebnoj patnji, nanošenje tjelesnih i psihičkih povreda, zaključavanje u sobu, ne davanje hrane i hranjenje solju, te ne osiguravanje brze medicinske pomoći.

Bolničari su pronašli malog Daniela bez svijesti u porodičnoj kući u Holbrooksu 3. marta ove godine kada je Magdalena pozvala 999. Uprkos očajnim pokušavanjima da ga spase, Daniel nije preživio i umro je u bolnici. Obdukcijom je utvrđeno da je dječak umro od povrede glave.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: