{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Četiri afrikanca poginula u pokušaju da se domognu Kanarskih ostrva

F
12.7.2008. u 09:39
0
0
Četiri afrikanca poginula u pokušaju da se domognu Kanarskih ostrva
0
Četiri afrikanca poginula u pokušaju da se domognu Kanarskih ostrva
Foto: Reuters
Tijela četiri Afrikanca pronađena su u maloj brodici nakrcanoj migrantima koji su pokušali da se domognu španskih Kanarskih ostrva, saopćili su zvaničnici u petak - u trećoj takvoj tragediji u sedmici.
Brodicu, uočenu kako pokušava da se domogne južne obale malog otoka La Gomera kod sjeverozapadne obale Afrike, dopratila je obalska straža do luke, gdje su tijela četvorice ljudi - od kojih su svi iz subharaske Afrike - otkrivena među 59 putnika, javio je AP.

Još trojica teško oboljelih muškaraca prebačena su u bolnicu, saopćila je glasnogovornica ministarstva unutrašnjih poslova koja je tražila da ostane anonimna držeći se pravila ministarstva.

U četvrtak je 15 migranata - od kojih su većina bili mala djeca - umrlo od gladi, žeđi ili pretjeranog izlaganja suncu - dok su pokušali da se domognu Španije. U ponedjeljak je za 14 Afrikanaca javljeno da su nestali, i vjeruje se da su mrtvi, kod obale južnog španskog grada Motrila nakon oluje.

Svake godine na hiljade siromašnih Afrikanaca u potrazi za boljim životom u Evropi otisne se na opasna putovanja u pretrpanim brodicama, u nadi da će se domoći španskog kopna ili Kanarskih ostrva. Većina ih bude uhapšena a na stotine ih pogine tokom puta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: