{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ceku: Proglašenje neovisnosti neće nikoga zateći ni iznenaditi

F
2.10.2007. u 13:50
0
0
Ceku: Proglašenje neovisnosti neće nikoga zateći ni iznenaditi
0
Ceku: Proglašenje neovisnosti neće nikoga zateći ni iznenaditi
Kosovski premijer Agim Ceku izjavio je u ponedjeljak navečer u Prištini da proglašenje neovisnosti Kosova poslije 10. decembra neće nikoga zateći ni iznenaditi.
Poslije redovitog mjesečnog sastanka s civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Joachimom Rueckerom i zapovjednikom KFOR-a Xavierom Bout de Marnhacom, on je rekao kako će kosovska strana jednostrano proglašavanje neovisnosti koordinirati sa SAD-om i drugim zemljama.

"Riječ je o koordiniranom proglašenju neovisnosti. Sve ćemo uraditi da, budemo li na to prisiljeni, to ne bude iznenađenje ni za koga, prije svega, ne za KFOR i UNMIK", kazao je Ceku dodajući da prištinski dužnosnici o tome često razgovaraju s međunarodnim dužnosnicima na Kosovu te da "vjeruje da takva odluka neće zateći nikoga u međunarodnoj zajednici i u organima sigurnosti na Kosovu".

Kako je u utorak ujutro javio radio Kosovo, predstavnici najviših kosovskih i međunarodnih institucija ocijenili su sigurnosnu situaciju mirnom i stabilnom.

Francuski general De Marnhac je rekao da KFOR ima planove za sve situacije, no da on ne bi želio govoriti o tome šta će se dogoditi poslije 10. prosinca.

Civilni upravitelj UN-a na Kosovu Ruecker je kazao da je najznačajnije to što je Kontaktna skupina poslije prošlotjednog
sastanka u New Yorku ponovila opredijeljenost za to da se status Kosova riješi u suglasnosti s voljom većine građana Kosova.

"Sa sastanka je poručeno da će status Kosova biti utvrđen u bliskoj budućnosti. Najvažnije je da je Kontaktna skupina poručila da će status Kosova biti riješen imajući u vidu političku volju većine na Kosovu", rekao je Ruecker.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: