Svijet
0

Cecilia Sarkozy: Pokušali smo sve, ali nije išlo

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Svjetski mediji objavili su jučer informaciju o kojoj se već duže vrijeme špekulisalo - da se predsjednik Francuske Nicolas Sarkozy i njegova supruga Cecilia razvode. U intervjuu za francuski L'Est Republicain, Cecilia je progovorila o razlozima razvoda braka s prvim čovjekom Francuske.

Cecilia Sarkozy, koja će još samo izvjesno vrijeme zvanično biti prva dama Francuske, o svome je braku progovorila za francuske novine L'Est Republicain.

Prema njenim riječima, brak s Nicolasom Sarkozyjem je bio odavno mrtav, a trudili su se održati ga oboje.

Cecilia je također izjavila kako je 2005. godine upoznala drugog muškarca i zaljubila se u njega te napustila Nicolasa, ali nakon razmišljanja, vratila se kući i pokušala spasiti svoj brak.

"Meni se dešava što i milionima drugih ljudi. Jednog dana se probudite i shvatite da nemate 'svoje' mjesto u bračnoj zajednici. Jednostavno, veza nije više na listi vaših prioriteta i nema šanse da ponovno počne funkcionisati", izjavila je Cecilia Sarkozy.

"Pokušali smo sve, staviti porodicu prije svega, ali jednostavno nije išlo", dodala je Cecilia.

Ipak, u intervjuu je naglasila da je u njenom bračnom životu sa Nicolasom bilo prelijepih momenata, ali da je nažalost njihova veza sada definitivno gotova.

Prema pisanju lista, Cecilia je tokom intervjua ime svog muža spomenula samo jednom.