Svijet
0

Časne sestre u Španiji u šoku: Papa ih nazvao, a one se nisu javile

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Grupa časnih sestara u Španiji su dobile pravo novogodišnje iznenađenje kada su provjerile svoju govornu poštu, odnosno tonske zapise na telefonu. Nazvao ih je papa Franjo, ali one nisu podigle slušalicu u tom momentu, jer nisu čule telefon, a papa je pitao zašto se ne javljaju.

Čini se kako je papa Franjo na Novu godinu radio što i svi drugi ljudi - zvao stare prijatelje.

"Šta bi to mogle raditi časne sestre što ih sprječava da se jave na telefon", pitao je papa u poruci koju je ostavio na telefonskoj sekretarici, smijući se.

Poruka je ostavljena u novogodišnjoj noći za časne sestre u samostanu blizu Madrida, a jučer je emitirana na jednoj španskoj radio stanici.

"Ovdje papa Franjo. Htio sam vam čestitati Novu godinu. Vidjet ću hoću li vas moći dobiti kasnije. Bog vas blagoslovio", dodao je papa.

Sestra Adriana je kasnije izjavila za istu radio stanicu da su ona i još četiri časne sestre bile na molitvi i da nisu čule telefon. Također, izjavila je da je papa stari prijatelj jedne od časnih sestara iz njene grupe te da ona također dolazi iz Argentine.

"Kada sam završila sa obavezama i otišla do telefona, a potom preslušala poruke, doslovno sam htjela umrijeti nakon što sam čula papinu poruku. Skinula sam poruku i proslijedila je drugim redovnicama.

Ispunjavale smo svoju dužnost, molile smo se u tom trenutku, nikada nisamo ni pomislile da bi nas se papa mogao sjetiti", izjavila je ona.

Nakon toga su mahnito zvale biskupe i druge crkvene dužnosnike pokušavajući uspostaviti kontakt s Vatikanom, ali bezuspješno. Međutim, papa je održao obećanje i pozvao ih u večernjim satima.