{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Carmelo de Cicco zamjenik komandanta EUFOR-a

F
5.11.2007. u 13:07
0
0
Carmelo de Cicco zamjenik komandanta EUFOR-a
0
Carmelo de Cicco zamjenik komandanta EUFOR-a
Brigadni general Carmelo de Cicco postavljen je danas za zamjenika komandanta Snaga Evropske unije (EUFOR), saopćeno je iz EUFOR-a.
General De Cicco rođen je 19. jula 1957. u Messini, Italija.

Godine 1976. upisan je kao student na Italijansku vojnu akademiju, da bi po diplomiranju kao artilljerijski poručnik 2. klase bio raspoređen na službu u Oklopnu diviziju Ariete, gdje je zapovijedao jedinicama u okviru 132. artiljerijskog bataljona.

General De Cicco je 1990. završio Štabni koledž Italijanskog KoV-a, a 1993. i Viši štabni koledž. Također je diplomirao strateške nauke na Univezitetu u Torinu, gdje je iz iste oblasti stekao i magistarsku diplomu.

Diplomirao je i međunarodne odnose i diplomaciju na Univerzitetu u Trstu. Pohađao je različite specijalističke i artiljerijske tečajeve, između ostalih i Napredni tečaj za oficire u artiljeriji KoV-a SAD-a, Komandno-štabni koledž KoV-a SAD-a i američki tečaj o izvođenju vojnih i mirovnih operacija u skladu s vladavinom prava.

Brigadni general De Cicco služio je na ključnim mjestima u 3. odjelu Generalštaba Italijanskog KoV-a, Komandi artiljerijskih regimenti, bio je zamjenik vojnog atašea u italijanskoj ambasadi u Washingtonu, zapovijedao je namjenskim snagama Istrice na Kosovu u operaciji Joint Guardian, bio je načelnik Ureda za vojne atašeje u Odjelu za informacije i sigurnost Generalštaba te zamjenik načelnika štaba za podršku u Komandi operativnih snaga Italijanskog KoV-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: