|

Carla del Ponte u Beogradu nastavila razgovore sa srbijanskim dužnosnicima

Carla del Ponte u Beogradu nastavila razgovore sa srbijanskim dužnosnicima
0
F
FENA
26.10.2007. u 15:12
0
komentara
0

dijeljenja
Carla del Ponte u Beogradu nastavila razgovore sa srbijanskim dužnosnicima Foto: AP
Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte u petak je nastavila svoju dvodnevnu posjetu Beogradu razgovorima s najvišim srbijanskim državnim dužnosnicima o ukupnoj saradnji sa haaškim sudom.
Nakon što se u četvrtak sastala s koordinatorima Akcijskog plana za okončanje suradnje s Haškim sudom, predsjednikom Nacionalnog savjeta za suradnju s tim sudom Rasimom Ljajićem i tužiteljem za ratne zločine Srbije Vladimirom Vukčevićem, te šefovima vojne i civilne sigurnosne službe, u petak se sastala s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, nakon čega će razgovarati i s premijerom Vojislavom Koštunicom. Javnost će o rezultatima tih razgovora biti obaviještena priopćenjima.

U razgovorima vođenim u četvrtak bilo je riječi o konkretnim mjerama koje će srbijanske vlasti poduzeti kako bi što prije bila uhićena preostala trojica odbjeglih haaških optuženika, Gorana Hadžića, Ratka Mladića i Stojana Župljanina.

Nakon susreta sa srbijanskim dužnosnicima, glavna haaška tužiteljica će u petak poslijepodne govoriti i na skupu Parlamentarne skupštine NATO-a u Beogradu, čime će okončati svoj dvodnevni posjet Beogradu, nakon kojega će ocjenu o suradnji Srbije s Haškim sudom prenijeti europskom povjereniku za proširenje Europske unije Oliju Rehnu.

O njenoj ocjeni ovisi hoće li Srbija napokon parafirati Sporazum o stabilizaciji i proširenju s EU.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.