Svijet
0

Carla del Ponte nepoželjna 11. jula u Potočarima

FENA
Najava glavne tužiteljice Carle del Ponte da će nazočiti komemoraciji u Potočarima 11. jula naišla je na oštro reagiranje članica Udruge "Majke enklava Srebrenice i Žepe".

Članice te udruge nisu oduševljene dolaskom Carle del Ponte u Potočare i smatraju da ona zasigurno neće biti dočekana "raširenih ruku".

Nepovjerenje i razočarenje obitelji ubijenih Srebreničana u rad glavne tužiteljice Haškog tribunala Carle del Ponte ove godine veće je nego ikada do sada.

"Osim mnogih njenih pustih obećanja kako će Karadžić i Mladić biti uhićeni, mi do sada nismo dobili ništa. Jedno vrijeme smo vjerovali u Carlu del Ponte i njezina obećanja da će uraditi nešto na rješavanju tog problema, ali vidimo da od svega toga nema ništa. Ponekad mi se čini da se ona poigrava s našim osjećanjima", kazala je Kada Hotić, zamjenica predsjednice Udruge "Majke enklava Srebrenice i Žepe".

Predsjednica Udruge Munira Subašić istaknula je da se ona u proteklim godinama najviše od svih u BiH naslušala neispunjenih obećanja Carle del Ponte. Subašić je kazala kako se ona, da je na mjestu Carle del Ponte, ne bi uopće pojavila na komemoraciji u Potočarima 11. jula.

Subašić je kazala kako bi del Ponte u takvom slučaju trebala reći da ne želi dolaziti jer se stidi svih žrtava i svih mrtvih.

Mi joj nećemo zabraniti dolazak u Potočare, ali je nećemo ni primijetiti ako bude došla, kazala je Munira Subašić.