Svijet
0

Camilla će napustiti princa Charlesa

FENA
Izgleda da je supruga princa Charlesa, Camilla Mountbatten-Windsor, spoznala svu istinu stare izreke koja kaže da je "brak grobnica ljubavi".

Kako je javio američki časopis The Globe, grofici od Cornwalla je više nego prekipjelo i ona je odlučila napustiti svoga supruga.

"Od kraja marta bračni par živi razdvojeno u tajnosti. I dalje zajedno obavljaju javne dužnosti, ali samo da bi prikrili tužno stanje u kome se nalazi njihov brak", piše list pozivajući se na razne izvore u kraljevskoj palači.

"Trenutno je na djelu probna razdvojenost", objasnila je jedna osoba bliska prinčevskom paru, dodajući da "nema te sile koja će primorati Camillu da mu se vrati".

Po jednom dvorskom dužnosniku princ Charles je poslije vjenčanja, koje je obavljeno 9. aprila 2005., bio jako raspoložen, kao preporođen. Porodična idila, međutim, nije dugo trajala; princ je ubrzo postao depresivniji i razdražljiviji nego ikada.

Posljednjih nekoliko mjeseci Charles i Camilla su se stalno svađali, tvrdi jedan drugi saradnik dvora.

"Charles se stalno žalio na Camillinu lijenost i njeno nekraljevsko ponašanje te kritizirao njezin stil života", kazala je ova osoba.

Situacija je postala nepodnošljiva nakon posjete francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja i njegove supruge Carle Bruni Londonu.

Britanski prestolonasljednik je tada navodno rekao Camilli da žali što se oženio njome, kako je to bila najveća greška u njegovom životu i da nikada nije trebalo da napusti Dianu.