Svijet
0

Bushu pada popularnost

NINA
Kontroverza oko načina na koji se predsjednik Bush odnosio prema opasnosti od terorizma, prije terorističkih napada od 11. septembra 2001., pridonosi padu njegove popularnosti - pokazuju rezultati novog istraživanja javnosti koje je proveo Newsweek.

Prema toj anketi, 57 posto glasača odobrava način na koji predsjednik Bush vodi rat protiv terorizma dok je prije dva mjeseca ta podrška iznosila 70 posto.

Međutim, 65 posto ispitanika izjavilo je da nisu promijenili stav prema predsjedniku Bushu zbog tvrdnji bivšeg dužnosnika administracije za protuterorističke djelatnosti, Richarda Clarka, koji je rekao da predsjednik nije učinio dovoljno na sprječavanju terorističkih napada.

U međuvremenu, ministar obrane Donald Rumsfeld insistira da Irak nije odvratio pažnju Bushove administracije od terorističke prijetnje uoči terorističkih napada 11. septembra 2001.. Prvi čovjek Pentagona je dodao da je vladin prioritet bilo uništavanje Al-Qaide te da je to razlog zašto je Afganistan napadnut prije Iraka.

Richard Clark je, pak, dao intervju za televizijsku mrežu NBC u kojem je rekao da ga Bijela kuća pokušava diskreditirati napadima na njega kako bi se skrenule kritike s predsjednika Busha.