Svijet
0

Bushovima pokazana maketa Sočija 2014.

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U opuštenoj atmosferi u rezidenciji ruskog predsjednika Vladimira Putina u Sočiju, predsjedniku SAD-a Georgeu W. Bushu i njegovoj supruzi Lauri u subotu uvečer su prikazane makete budućeg izgleda toga crnomorskog grada koji će biti domaćin Zimskih olimpijskih igara 2014. godine.

U šaljivom tonu Putin je rekao da je skijaški kompleks na obližnjim planinama pod nazivom "Laura" specijalno nazvan po Bushovoj supruzi Lauri, a pokazao mu je na maketi Sočija i jahtu na Crnom moru na kojoj će "živjeti tokom Olimpijade".

Poslije pokazivanja budućeg izgleda olimpijskog Sočija, Bush i Putin su prošetali po obali Crnog mora, a nakon toga se uputili na neformalnu večeru, na kojoj im se pridružio novoizabrani predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev, prenijele su agencije.

Supruga ruskog predsjednika Ljudmila ne prisustvuje boravku Bushovih u Sočiju, jer je, po objašnjenju iz Kremlja, prije nego što je pozitivno odgovoreno na poziv Putina, već bio postignut dogovor o njenom putu u Jerevan na poziv supruge predsjednika Jermenije Bele Kočarjan.