{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bush uživa podršku 33 posto stanovništva SAD-a

F
18.5.2006. u 10:32
0
0
Bush uživa podršku 33 posto stanovništva SAD-a
0
Bush uživa podršku 33 posto stanovništva SAD-a
Novo istraživanje američke javnosti koje su proveli televizija ABC i dnevnik Washington Post ukazuje na povećavanje nezadovoljstva Amerikanaca predsjednikom Georgeom W. Bushom.
Prema toj anketi svega 33 posto građana odobrava način na koji on obavlja svoj posao. Kako kažu anketari, to se poklapa s najnižom razinom popularnosti predsjednikovog oca, Georgea Busha starijeg, 1992. godine, nekoliko mjeseci prije nego što je izgubio izbore od Billa Clintona.

Nezadovoljstvo načinom vođenja rata u Iraku izražava 32 posto građana, 76 posto ih vjeruje da je broj žrtava neprihvatljiv, a 59 posto smatra da je rat u Irak bio pogrešan.

Pitanje je kako će se ovakvi rezultati odraziti na kongresne izbore u novembru, prenose agencije. Amerikanci, pokazuje anketa, vjeruju demokratima više nego republikancima u pitanjima Iraka i ekonomije, a sada i u pitanju rata protiv terorizma.

Pedeset i šest posto građana izjavilo je da bi željelo vidjeti da demokrati preuzmu kontrolu nad Kongresom.

Premda većina Amerikanaca vjeruje da zemlja ide u krivom smjeru, većina ih izražava zadovoljstvo situacijom u njihovim lokalnim zajednicama te su optimistični u pitanju osobne budućnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: