|

Bush se u Bagdadu sastao s premijerom Malikijem

Bush se u Bagdadu sastao s premijerom Malikijem
0
F
FENA
13.6.2006. u 17:15
0
komentara
0

dijeljenja
Bush se u Bagdadu sastao s premijerom Malikijem Bush i Maliki
Američki predsjednik George W. Bush stigao je u iznenadnu posjetu Bagdadu i odmah započeo razgovore s iračkim premijerom Nurijem al-Malikijem i većinom članova njegove vlade, izvještava AFP.
Sastanak se odvija u sjedištu američke ambasade u tzv. Zelenoj zoni, najzaštićenijem sektoru centra Bagdada u kojem su smješteni vladini uredi, kao i neke od ambasada.

Bushov dolazak u Irak objavila je iračka državna televizija Iraquia. "Američki predsjednik Bush je stigao u Irak", izvijestila je televizija u hitnoj informaciji objavljenoj na televiziji.

Američke vlasti su saopćile nešto ranije da je Bush trebao u utorak imati konsultacije s Malikijem i njegovim ministrima na konferenciji putem videolinka iz Camp Davida, nedaleko od Washingtona.

Američki predsjednik je započeo u ponedjeljak velike konsultacije o mogućnostima da se pomogne novoj iračkoj vladi u borbi protiv nasilja i da se stanovništvo snabdije neophodnim potrebama te ocijenio da je preuranjeno govoriti o američkom povlačenju iz Iraka.

Glasnogovornik Bijele kuće potvrdio je iznenadnu posjetu predsjednika Busha Iraku.

Bush je tajno otputovao u ponedjeljak navečer u 21 sat po lokalnom vremenu helikopterom iz Camp Davida do zračne luke Andrews, blizu Washingtona, odakle je poletio avionom za Bagdad.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.