{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bush priznao greške obavještajnih službi

F
9.2.2007. u 18:40
0
0
Bush priznao greške obavještajnih službi
0
Bush priznao greške obavještajnih službi
Bijela kuća je u petak naglasila da je predsjednik George W. Bush priznao greške obavještajnih službi i informacije koje su poslužile da se opravda rat u Iraku te poduzeo korektivne mjere radi novog upozorenja administracije.
"Predsjednik Bush je još odavno priznao da su obavještajni podaci, koji su doveli do rata u Iraku, bili netačni i on je poduzeo odgovarajuće mjere da reformira obavještajnu službu kako se ne bi ponovile takve greške", rekla je novinarima zamjenica glasnogovornika Bijele kuće Dana Periono.

Istraga Pentagona o aktivnostima obavještajne službe, koju je vodila služba bivšeg podsekretara odbrane Douglasa Feitha, izložena je jakim kritikama, i to mnogobrojnim, o načinu na koji je administracija pravdala rat u Iraku.

Istraga zaključuje da je "ured za specijalne planove" vodio "nedozvoljene, ilegalne i neodgovarajuće" obavještajne operacije i objavljivao informacije koje nisu bile usaglašene s ostalim obavještajnim službama, navodi se u izvještaju koji je objavio senator Carl Levin, član nove demokratske većine protiv predsjednika Busha.

Perino je podsjetila da Bush snosi odgovornost za greške obavještajne službe.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: