{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bush priznao greške obavještajnih službi

F
9.2.2007. u 18:40
0
0
Bush priznao greške obavještajnih službi
0
Bush priznao greške obavještajnih službi
Bijela kuća je u petak naglasila da je predsjednik George W. Bush priznao greške obavještajnih službi i informacije koje su poslužile da se opravda rat u Iraku te poduzeo korektivne mjere radi novog upozorenja administracije.
"Predsjednik Bush je još odavno priznao da su obavještajni podaci, koji su doveli do rata u Iraku, bili netačni i on je poduzeo odgovarajuće mjere da reformira obavještajnu službu kako se ne bi ponovile takve greške", rekla je novinarima zamjenica glasnogovornika Bijele kuće Dana Periono.

Istraga Pentagona o aktivnostima obavještajne službe, koju je vodila služba bivšeg podsekretara odbrane Douglasa Feitha, izložena je jakim kritikama, i to mnogobrojnim, o načinu na koji je administracija pravdala rat u Iraku.

Istraga zaključuje da je "ured za specijalne planove" vodio "nedozvoljene, ilegalne i neodgovarajuće" obavještajne operacije i objavljivao informacije koje nisu bile usaglašene s ostalim obavještajnim službama, navodi se u izvještaju koji je objavio senator Carl Levin, član nove demokratske većine protiv predsjednika Busha.

Perino je podsjetila da Bush snosi odgovornost za greške obavještajne službe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: