Svijet
0

Bush preuzeo odgovornost za neuspješnu reakciju vlasti na uragan Katrina

NINA
Američki predsjednik George Bush preuzeo je odgovornost za neuspješne mjere koje su poduzele federalne vlasti reagirajući na uragan Katrinu, koji je pogodio SAD prije dvije sedmice.

«Katrina je pokazala ozbiljne probleme u sposobnosti reagiranja naše vlade na svim razinama do te mjere da federalna vlada nije u potpunosti i valjano obavila svoj posao, i u tom smislu ja preuzimam odgovornost za to», kazao je Bush, naglasivši da želi znati što je funkcioniralo dobro, a što loše, kako bi se unaprijedila saradnja s državnom i lokalnim vlastima i bolje odgovorilo na slične situacije.

«Vrlo je značajno pitanje jesmo li sposobni da se nosimo s terorističkim napadom ili još jednom razornom elementarnom nepogodom, i u našem je nacionalnom interesu da utvrdimo što se točno dogodilo i kako da to popravimo», izjavio je Bush na zajedničkoj konferenciji za novinare s iračkim predsjednikom Jalalom Talabanijem, koji je u posjetu SAD-u.

Podrška Bushu je znatno opala nakon oštrih kritika zbog sporog reagiranja vlasti na uragan koji je pogodio SAD 29. augusta, odnijevši na stotine života.