SAD
0

Bush prepustio Obaminoj administraciji nove mjere jačanja zaštite SAD-a

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Administracija predsjednika Georgea Busha prepustila je u srijedu budućoj administraciji Baracka Obame svaku inicijativu za jačanje zaštite Sjedinjenih Država od napada nuklearnim ili biološkim oružjem, unatoč alarmantnom izvještaju eksperata o tom pitanju objavljenom u utorak.

Glasnogovornica predsjednika Busha Dana Perino rekla je da nema saznanja o novoj mjeri koja bi mogla biti u pripremi zbog tog izvještaja,"sigurno ne u našoj administraciji, u svakom slučaju".

"Nastojimo da ekipa novoizabranog predsjednika raspolaže svim informacijama o tom pitanju kako bi se poduzele mjere koje oni žele kada dođu na vlast", rekla je Perino novinarima.

Prema tom izvještaju, napad oružjem za masovno uništenje je "više nego moguć" negdje u svijetu do 2013., bez oštrih i brzih mjera, jer se stepen sigurnosti SAD-a smanjuje, a prijetnje dolaze posebno iz Pakistana.

Predsjednik Bush, njegov savjetnik za nacionalnu sigurnost Stephen Hadley i drugi savjetnik Ken Wainstein sastali su se u srijedu s devet članova komisije koja je uradila ovaj izvještaj, a koju je formirao Kongres, objavila je Bijela kuća.

Glasnogovornica predsjednika Busha odbacila je sugestiju da je SAD najizloženiji tim napadima zbog nedostatka akcije odlazeće administracije.