{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bush pooštrava mjere sigurnosti na granici sa Meksikom

S
Sarajevo-x.com
15.5.2006. u 09:48
0
0
Bush pooštrava mjere sigurnosti na granici sa Meksikom
0
Bush pooštrava mjere sigurnosti na granici sa Meksikom
Očekuje se da će američki predsjednik George W. Bush poslati stotine pripadnika Nacionalne straže duž granice sa Meksikom kako bi spriječio ulazak ilegalnih useljenika.
Bushovo obraćanje nacije se očekuje u ponedjeljak navečer u 20h po lokalnom vremenu, u kojem će najaviti pojačanje mjere sigurnosti na granicama.

U vrijeme kada je problem sa imigrantima sve veći, Bush je iskazao svoju podršku programu "gostujućih radnika" koji bi dozvoljavao imigrantima da privremeno rade u SAD-u, čime je izgubio dosta podrške među konzervativcima koji u ovom programu vide vid amnestije za ilegalne goste u svojoj zemlji.

Stephen Hadley, savjetnik predsjednika Busha za pitanja nacionalne sigurnosti, nije htio reći precizno o kojem se broju pripadnika Nacionalne straže radi.

"Bitno je da ljudi shvate da se ne radi o militarizaciji granice. Radi s o pružanju pomoći civilnoj Graničnoj službi, kroz pružanje podrške, logistike, treninga i obuke, te obavještajnih aktivnosti i sličnih stvari", rekao je Hadley za CNN u nedjelju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: