Svijet
0

Bush: Pokolj studenata u Virdžiniji "užasna tragedija"

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Američki predsjednik George W. Bush izjavio je u ponedjeljak kako je ubojstvo 33 osobe, većinom studenata, na Tehničkom sveučilištu Virginije u Blakscburgu, "užasna tragedija" koja je pogodila svaku američku učionicu i zbog koje cijela Amerika žali s onima koji su izgubili najbliže.

"Škola treba biti mjesto sigurnosti, utočišta i učenja. Danas je to utočište narušeno i učinak toga osjetio se u svakom američkoj učionici i svakoj američkoj zajednici. Danas naša zemlja žali s onima koji su izgubili voljene u Virginia Techu", rekao je Bush u izjavi povodom tragičnog pokolja.

Američki predsjednik najavio je da će "administracija učiniti sve što može oko istrage, te lokalnim snagama reda i lokalnoj zajednici pomoći sa svime što može u ovim danima žalosti". Obiteljima žrtava, studentima i profesorima i cijeloj sveučilišnoj zajednici izrazio je sućut.

Najnovija izvješća iz Blacksburga govore da su u ubilačkom pohodu naoružanog napadača u kompleksu Tehničkog sveučilišta Virginija, smrtno stradale 33 osoba, a 20 ih je u bolnici, neke od njih u kritičnom stanju.

Prema navodima iz policijskih izvora i izjavama studenata, prenosi Hina, napadač koji je na kraju sebi oduzeo život, imao je oko 20 godina, bio je azijatskog izgleda, vjerojatno student, naoružan s dva poluatomatska pištolja kalibra 9 i 22 mm, zaštićen pancirnim prslukom i opremljen s više rezervnih magazina sa streljivom.