{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bush odbija da vrati vojnike kućama i traži strpljenje za Irak

F
19.3.2007. u 19:22
0
0
Bush odbija da vrati vojnike kućama i traži strpljenje za Irak
0
Bush odbija da vrati vojnike kućama i traži strpljenje za Irak
Američki predsjednik George W. Bush izjavio je u ponedjeljak, povodom četvrte godišnjice rata u Iraku, da će trebati "mjeseci" da plan o Iraku profunkcionira, te da još nije trenutak da američki vojnici "spakuju kofere i vrate se kućama".
Uspjeh tog plana, objavljenog u januaru, "zahtijeva mjesece, a ne dane i sedmice", rekao je Bush u svojoj izjavi u trajanju od nekoliko minuta u Bijeloj kući. Međutim, on je iznio i "neke znake nade" otkako je počela provedba nove strategije u Iraku.

"Pred postojećim izazovima u Iraku, zaključiti da je naša najbolja opcija spakovati kofere i vratiti se kućama bila bi izazovna, ali vjerujem da bi posljedice bile pogubne za američku sigurnost", rekao je on, odgovarajući na zahtjeve svojih demokratskih protivnika, koji su sada većina u Kongresu, da požuri s povratkom trupa kućama.

"Pobijediti u Iraku neće biti lako... Četiri godinre nakon početka rata borba ostaje i dalje teška, ali se može pobijediti. Pobijedit ćemo ako budemo imali hrabrosti i odlučnosti da tu bitku vodimo do kraja", rekao je on, prenio je AFP.

On je ponovio da treba vremena da ovaj plan u Iraku profunkcionira, mada mnogi smatraju da je on posljednja šansa.

Preko 20.000 vojnika trebalo bi biti poslano kao pojačanje u Irak u prvoj misiji pružanja sigurnosti u Bagdadu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: