{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Bush, kao i njegov otac, mandat završava neuspjehom'

F
FENA
15.1.2009. u 14:08
0
2
'Bush, kao i njegov otac, mandat završava neuspjehom'
0
'Bush, kao i njegov otac, mandat završava neuspjehom'
Foto: AFP
I dnevnik The Times u četvrtak u uredničkom komentaru ponavlja ocjenu o neuspjehu Zapada u borbi protiv terorizma i pita se zbog čega Osama bin Laden do sada nije pao u šake američkih snaga.
Namjera da se uhvati čovjek odgovoran za napade 11. septembra 2001. godine donijela je svijetu invaziju na Afganistan, pad talibanskog režima i raspisivanje potjernice s nagradom od čak 50 miliona dolara - ali bez uspjeha, navodi Times.

Najnovije javno oglašavanje Osame bin Ladena audio snimkom objavljenim na internetu, svega nekoliko dana pred odlazak Georgea W. Busha s dužnosti predsjednika, podsjetilo je, prije svega SAD, na vojne neuspjehe na terenu, a svijet na činjenicu da je Bin Laden, kao i neki njegovi bliski saradnici, i dalje veoma važan faktor u funkcioniranju Al-Qaide.

Predsjednik Bush, kao i njegov otac prije njega, predsjednički mandat zbog toga završava, praktično, neobavljena posla, a svome nasljedniku ostavlja jedan veliki strateški neuspjeh - i veoma težak "domaći zadatak", navodi Times.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: