{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bush i Kerry izmjenjuju teške riječi oko Iraka

N
12.10.2004. u 10:59
0
0
Bush i Kerry izmjenjuju teške riječi oko Iraka
0
Bush i Kerry izmjenjuju teške riječi oko Iraka
Predsjednik Bush kritikovao je Johna Kerrya zbog njegovih riječi o terorizmu iz jednog nedavnog intervjua.
Kerry je izjavio za "New York Times" da se Amerikanci moraju vratiti u situaciju u kojoj teroristi predstavljaju samo neugodnost, a ne središnji fokus njihovih života. Demokratski predsjednički kandidat usporedio je terorizam s prostitucijom i nezakonitim kockanjem kao aktivnostima koje vlada neće nikada izbrisati, ali ih može umanjiti tako da ne predstavljaju svakodnevnu opasnost.

Tokom predizbornog skupa u saveznoj državi New Mexico, predsjednik Bush je izjavio da cilj Sjedinjenih Država nije ublažiti terorizam nego ga poraziti. Bushev izborni štab objavio je televizijsku reklamu u kojoj se ismijava najnovija Kerryjeva izjava.

Kerryjev izborni štab odmah je odgovorio vlastitom televizijskom reklamom, u kojoj se podsjeća na predsjednikovu izjavu s kraja augusta, kada je rekao "da ne vjeruje da se u ratu protiv terorizma može pobijediti". Predsjednik Bush i senator Kerry održat će svoju treću i posljednju predsjedničku debatu večeras.

Nacionalni odbor Demokratske stranke namjerava uložiti žalbu izbornoj komisiji zbog planova o prikazivanju filma u kojem se kritizira John Kerry. Korporacija Sinclair Broadcast Group uputila je 62 stanice u svojem vlasništvu da sljedeće sedmice, manje od dvije sedmice prije izbora, prikažu film "Ukradena čast" o Kerryjevom svjedočenju u Kongresu, u kojem je 1971. kritizirao rat u Vijetnamu.

U filmu se pojavljuju i bivši američki ratni zarobljenici, koji kažu da su Kerryjeve riječi o američkim zločinima naveli njihove vijetnamske čuvare da ih tretiraju gore nego ranije. Kerryjev izborni štab nazvao je ovaj film pokušajem blaćenja Kerryjeve reputacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Podržavate li povećanje akciza na gorivo?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: