Svijet
0

Bush i Brown o ekonomskoj situaciji u svijetu i Iraku

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Predsjednik Sjedinjenih Država George W. Bush u četvrtak se u Bijeloj kući sastao s britanskim premijerom Gordonom Brownom, na razgovorima koji su se prvenstveno bavili ekonomskom situacijom u svijetu kao i stanjem u Iraku.

Premijer Brown se po dolasku u Washington, a prije susreta s Georgeom W. Bushem, odvojeno sastao s Johnom McCainom, Hillary Clinton i Barackom Obamom, političarima koji se nadaju da će u Bijeloj kući zamijeniti sadašnjeg predsjednika.

Sastanci Gordona Browna i ovo troje političara održani su u rezidenciji britanskog ambasadora.

Premijer Brown i predsjednik Bush dosta su vremena proveli u raspravi o svjetskoj ekonomskoj situaciji, čija su negativna kretanja doprinijela i opadanju njihove popularnosti, u Britaniji odnosno SAD-u.

Također je bilo govora o britanskim planovima da se dodatno smanji vojni kontingent na jugu Iraka.

Predsjednik Bush i njegova supruga uvečer su za britanskog premijera i njegovu suprugu u Bijeloj kući priredili privatnu večeru.

Inače, premijer Brown je posjetu Americi počeo u utorak, u New Yorku, gdje se susreo s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Ban Ki-Moonom i gradonačelnikom Michaelom Bloombergom.

Nakon Washingtona, a prije povratka u London, prenosi VoA, Brown danas putuje u Boston, gdje će održati govor na temu britanske vanjske politike i međunarodnih odnosa.