{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bugarska zvanično preuzela predsjedavanje Vijećem Evropske unije

S
11.1.2018. u 21:00
2
50
Bugarska zvanično preuzela predsjedavanje Vijećem Evropske unije
2
Bugarska zvanično preuzela predsjedavanje Vijećem Evropske unije
Foto: AFP
Bugarska je večeras na svečanoj ceremoniji u nacionalnom pozorištu u Sofiji preuzela zvanično predsjedavanje Vijećem EU, a prisutne zvaničnike na bugarskom jeziku pozdravio je predsjednik Evropskog vijeća Donald Tusk.
"Svi biste željeli stabilnost, bezbjednost, blagostanje, to zaslužuju ljudi u cijelom ovom regionu. Dobro je što će jedan od prioriteta biti budućnost zapadnog Balkana", naglasio je Tusk.

Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani istakao je da svi zajedno treba da prevaziđu izazove i naprave Evropu spremnu za budućnost.

"Sada je vrijeme za razmišljanje kako da napravimo EU efikasnijom, demokratskijom, boljom za građane, posebno za mlade naraštaje", dodao je Tajani.

Predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker rekao je da se bugarsko predsjedavanje EU događa u ključnom trenutku, kada postoji niz inicijativa za određivanje budućnosti Unije.

Ministar bugarskog predsjedavanja EU Ljiljana Pavlova istakla je da Bugarska ima šta da da Evropi, od bogate kulture, do inovacija, tehnologija, znanja i talenta, a obratili su se i bugarski predsjednik Rumen Radev i premijer Bojko Borisov.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: