Pronađeni zagrljeni
258

Brutalno napadnuti migranti u Meksiku: Ocu i sinu prerezali vrat, dječak jedva preživio

L.K.
Foto: CNN
Foto: CNN
Na putu prema SAD-u, migranti otac Rudy i sin Cristian iz Gvatemale brutalno su napadnuti. Meksičke vlasti su ih pronašle prije nekoliko dana kada je otac već preminuo, a dječak se jedva držao u životu.

Kako prenosi CNN, dječak je primljen u bolnicu s ranom dugom sedam centimetara. Pronađen je kako leži u očevom zagrljaju.

Njih dvojica su se zaputili u smjeru SAD-a, a napadnuti su kada su putovali preko Veracruza u Meksiku. Otac je imao 37 godina, a dječak ima deset. Gvatemalu su napustili 28. maja, kada su krijumčaru platili da ih "prebaci" do Sjedinjenih Američkih Država, ali ih je on napustio u Meksiku, gdje su i oteti.

Otmičari su članovi narkokartela Los Zetas te su nakon otmice kontaktirali porodicu žrtava u SAD-u tražeći otkupninu od 12.000 dolara. Nakon što je porodica prikupila i poslala 8.000 dolara, otmičari im se više nisu javljali.

Cristian i Rudy su putovali sa stricem i njegovim sinom, koji su uspjeli pobjeći otmičarima. Cristian je odmah nakon pronalaska odvezen u bolnicu u Cuatli gdje je operisan te se trenutno oporavlja.

Ovo nije prvi napad na migrante koji putuju prema SAD-u. Naime, napadači ih često presreću i pljačkaju, otimaju, siluju i ubijaju.