{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brown obećao radikalne reforme i odbio da podnese ostavku

F
31.5.2009. u 17:26
0
0
Brown obećao radikalne reforme i odbio da podnese ostavku
0
Brown obećao radikalne reforme i odbio da podnese ostavku
Foto: Reuters
Britanski premijer Gordon Brown obećao je u nedjelju radikalne reforme političkog sistema u Velikoj Britaniji i odbacio mogućnost da podnese ostavku zbog skandala s naplatom troškova poslanika.
Povodom skandala o kome su pisali svi britanski mediji, nastalog zbog otkrića da su mnogi britanski poslanici zloupotrebljavali svoje pravo da naplate troškove vezane za svoju dužnost, uzimajući novac poreznih obveznika da bi platili troškove održavanja svojih domova, bazena, automobila i slično, Brown je u intervjuu za BBC kazao da je zapanjen i da je to u "suprotnosti sa svim u šta je vjerovao".

Da se to više nikada ne bi desilo, najavio je skoro usvajanje novog kodeksa ponašanja poslanika, koji će osim toga morati da nezavisnom tijelu podnesu izvode o naplaćenim troškovima iz posljednje četiri godine, prenosi Reuters.

Britanski premijer odbacio je mogućnost da podnese ostavku zbog skandala zato što se radi na rješavanju sadašnjih problema.

Brown je dodao da se zalaže i za usvajanju zakona o "obnovi ustava" i za reforme među kojima je i pravo glasa sa 16 godina. Iako su u skandal s naplatom troškova poslanika umiješani predstavnici svih stranaka, najviše je pogođena Brownova Laburistička stranka čija je popularnost veoma opala.

Prema najnovijim istraživanjima javnog mnijenja, podrška laburistima je toliko opala da se nalaze na trećem mjestu, iza Konzervativne i Liberalno-demokratske stranke.

Ankete su pokazale da bi Laburistička stranka u ovom trenutku dobila 17 posto glasova na izborima za Evropski parlament i oko 22 posto glasova na parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: