Tragedija u pristaništu
0

Broj utopljenika u Bangladešu povećao se na 75

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Spasitelji su pronašli još 19 utopljenika, pa se broj žrtava popeo na 75, mada i dalje ima onih koji se vode kao nestali s prekrcanog trajekta koji je potonuo u pristaništu na jugu Bangladeša, saopćili su dužnosnici u ponedjeljak.

Na trajektu "MV Coco 4", koji je potonuo u petak navečer u pristaništu Nazirpur na rijeci Tetuliji, u blizini grada Lalmohana u distriktu Bhola, oko 300 kilometara od Dake, nalazilo se oko 1.500 putnika, tri puta više nego što je dozvoljeno, prenijela je agencija Reuters.

Policija je prije dva dana saopćila da je tada među utopljenim bilo 12-ero djece i kako se očekuje da će broj utopljenih porasti.

Vjeruje se da se većina putnika s trajekta spasila, mada je do sada pronađeno 75 utopljenika, a deseci se i dalje smatraju nestalima, rekao je jedan od spasitelja.

Preživjeli putnici su rekli da je trajekt počeo tonuti nakon što je udario u rampu koja se počela dizati s doka rijeke i naglo se nagnuo na jednu stranu, jer su se putnici uspaničili u pokušaju da pobjegnu s plovila.

Putnici s trajekta su se u petak navečer vraćali sa svečanosti prvog dana obilježavanja najznačajnijeg islamskog blagdana Kurban-bajrama.