Osjeća se dobro
174

Britanski princ Philip napustio bolnicu mjesec dana nakon operacije na srcu

V. K.
Princ će u junu napuniti 100 godina (Foto: EPA-EFE)
Princ će u junu napuniti 100 godina (Foto: EPA-EFE)
Vojvoda od Edinburgha i suprug kraljice Elizabethe princ Philip (99) napustio je bolnicu u Londonu mjesec dana nakon srčanog zahvata, saopćili su britanski mediji.

Nakon operacije koja je izvršena u bolnici "Sveti Bartolomej", princ Philip bio je smješten u privatnoj klinici "Kralj Edward VII" gdje se oporavljao od operativnog zahvata na srcu koji je izvršen 3. marta.

Bolnica u kojoj je princ Philip proveo mjesec dana privatna je klinika u centralnom Londonu koja je u nekoliko navrata liječila kraljicu, kao i vojvodu i druge starije članove kraljevske porodice.

Princ nakon izlaska iz bolnice (Foto: EPA-EFE)
Princ nakon izlaska iz bolnice (Foto: EPA-EFE)

Iako su se pojavile brojne špekulacije o tome zbog čega je princ Philip završio u bolnici, iz Buckinghamske palate su naglasili kako stanje britanskog princa nije povezano sa koronavirusom već sa ranije utvrđenim problemima na srcu.

Prema informacijama britanskih medija, ovo je ujedno bio i najduži boravak britanskog princa u bolnici.

Philip, koji u junu puni 100 godina, povukao se iz javnog života 2017. godine. U posljednjih nekoliko godina, Philip je imao nekoliko medicinskih zahvata što je uključivalo saniranje infekcije mokraćnog mjehura 2012. godine te operaciju na stomaku u decembru 2019. godine.