Svijet
0

Britanski poslanik preživio pad aviona

SRNA
Kandidat britanske Stranke za nezavisnost (UKIP) Nigel Farage preživio je danas avionsku nesreću i zadobio samo manje povrede, ubrzo poslije početka glasanja na opštim izborima, saopštila je njegova partija.

Farage, član Evropskog parlamenta, nalazio se u lakom avionu koji se srušio na aerodromu u Northamptonshireu, sjeverno od Londona, dok je obilazio izbornu jedinicu Buckingham.

U nepotvrđenim izvještajima navodi se da je nesreći možda doprinio transparent  "Glasajte za svoju zemlju - glasajte za UKIP", koji je bio zakačen za rep aviona.

    	"Otišao je okrvavljen sa mjesta nesreće. Prebačen je u bolnicu u Banburyju", izjavio je stranački portparol i dodao da je u toku istraga o uzrocima pada aviona.

Farage se u Buckinghamu kandidovao protiv predsjednika Predstavničkog doma britanskog Parlamenta Johna Bercowa i pokušava da postane prvi poslanik u Parlamentu iz redova svoje stranke.

    	Stranački portparol dodao je da je stanje pilota ozbiljnije i izrazio zabrinutost za njegovo zdravlje.

Farage (46) postao je poznat kada je nedavno u Evropskom parlamentu izvrijeđao predsjednika Evropskog savjeta Hermana van Rompuya, za koga je rekao da ga krasi harizma "nižerazrednog bankara". Britanski poslanik tada je kažnjen sa 3.000 eura.

    	UKIP se protivi članstvu Britanije u EU i zalaže se za pooštravanje zakona o imigraciji.