{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Britanski lord ponudio na prodaju svoju titulu i imovinu

F
8.8.2008. u 17:45
0
1
Britanski lord ponudio na prodaju svoju titulu i imovinu
0
Britanski lord ponudio na prodaju svoju titulu i imovinu
Foto: AFP/File
Jedan britanski lord koji je ponudio svoju titulu i imovinu na aukcijsku prodaju na internetskoj stranici eBay, dobio je desetine poziva što je podiglo vrijednost ponuđenog na 4 miliona livri (5,05 miliona eura).
Pedesetosmogodišnji David Piper, koji se predstavlja kao "ekscentrični lord zamka Warleigh", objasnio je kako želi da preseli u London, kako bi liječio uznapredovali rak prostate.

Osim titule, on je dao na prodaju zamak sa devet soba "s prekrasnim pogledom na la Manche", kao i kolekciju savremene umjetnosti i dva automobila Bentley.

U opisu objavljenom u oglasu, on je precizirao da je ponuđena imovina procijenjena 2007. godine na 5-6 miliona livri. Aukcija treba da se održi u ponedjeljak.

U petak je najveća ponuda bila 4 miliona livri. Lord je dobio 171 ponudu.

Lord Warleigh je naveo u oglasu da aukcija "može da uključi Davida, sadašnjeg ekscentričnog lorda iz zamka".

Ovo nije prvi put da se priča o lordu: 2002. godine, on je dao jedan mali oglas u novinama International Herlad tribune u kojem je naveo da traži srodnu dušu. Dobio je 2.000 odgovora.

On je izabrao 32-godišnju Rosauru Cappelleri, agenticu za nekretnine brazilskog porijekla, koja je živjela u Salt Lake Cityju, na zapadu SAD-a. Ona je prodala svoju kuću da bi mu se pridružila u Plymouthu, ali je nakon dvije sedmice zajedničkog života otišla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: