Iz strogo čuvanog zatvora
0

Britanski 'kum' neprijateljima prijetio preko Facebooka

Sarajevo-x.com
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Osuđeni kriminalac koristio je popularnu društvenu mrežu Facebook kako bi prijetio svojim neprijateljima iz zatvora sa maksimalnim osiguranjem u kojem se nalazi zbog naručivanja ubistva.

Collinu Gunnu, "kumu" britanskog podzemlja, koji je naručio ubistvo para, ukinut je nalog na stranici za društveno umrežavanje, piše Daily Mail.

Gunnova banda, po zlu čuveni kartel iz Nottinghama, grad je učinio neslavnim zbog nasilja, droge i pucnjava. Grad u kojem je Gunn djelovao, dobio je naziv "grad smaknuća".

Kraj njegove vladavine došao je nakon presude od prije četiri godine zbog naručivanja ubistva nevinog para. John i Joan Stirland ubijeni su jer su bili rođaci osoba koje su se zamjerile Gunnovoj bandi.

Prema informacijama iz policijskih izvora, Gunn i njegov brat David, koji je osuđen na osam godina zatvora zbog dilanja droge, sa svojim kriminalnim aktivnostima nastavili su iz zatvora.

Gunn je sa stotinama ljudi komunicirao preko Facebooka kojem je svakodnevno imao pristup. On tvrdi da su njegov profil osvježavali prijatelji prema njegovim instrukcijama, ali se čini da je većinu sadržaja postavljao sa mobilnog telefona koji je nelegalno koristio u zatvoru.

Zatvorenici u Velikoj Britaniji nemaju pravo pristupa društvenim mrežama.