Jamajka
0

VIDEO / Britanski konzul udavljen u krevetu

Sarajevo-x.com
Britanski konzul je u četvrtak navečer pronađen pretučen do smrti u svom domu na Jamajci u ataku za koji se vjeruje da je počinio homofobni napadač.

Otac troje djece John Terry je napadnut u krevetu lampom prije nego je udavljen. Rukom ispisana poruka u kojoj se Terry naziva "pederom" ostavljena je na krvlju umrljanom krevetu, javlja Metro.

"U poruci su bili ispisane još neke stvari, koje trenutno ne možemo otkriti", rekao je detektiv koji radi na ovom slučaju.

Beživotno tijelo konzula je našao vrtlar, kojem su susjedi javili da je svjetlo u kući bilo upaljeno cijelu noć.

Ubistvo koje se dogodilo na popularnoj turističkoj destinaciji Montego Bay šokiralo je stanovnike otoka, na kojem je Terry živio proteklih 40 godina.

Diplomat koji se rastavio od supruge prije tri godine posljednji je put viđen kad se vraćao kući u utorak navečer.

"Napadač ga je u glavu i torzo mnogo puta udario teškim predmetom, a vjeruje se da je riječ o lampi koja je stajala iznad kreveta", rekao je zamjenik šefa policije Michael Garrick.

Ne postoje tragovi da je napadač provalio u konzulovu kuću, a pod optužbom da je umiješan u ubistvo još niko nije uhapšen.

Rođen na Novom Zelandu, John Terry je bio počasni konzul na Jamajci. Njegova supruga i djeca žive u glavnom gradu Kingstonu.