Novogodišnje čudo
0

Britanka rodila četvorke sa dva para blizanki

Sarajevo-x.com
Britanski par Sean i Lisa Kelly iz Newcastlea ne mogu prestati brisati suze sa očiju koje su uprte prema četiri bebe koje su nedavno dobili. Oni su ih opisali kao novogodišnje čudo. I nisu daleko od toga jer su Heidi, Annabelle, Hannah i Jessica ušle u historiju britanske medicine, piše Daily Mail u svome članku.

Naime, ove četiri djevojčice su prve četvorke rođene u Velikoj Britaniji ali sačinjene od dva para identičnih blizanki, što je rijetkost koja se može dogoditi u jednom od deset miliona slučajeva.

Iako njihovi roditelji nisu vjerovali da će one na svijet doći sasvim bezbjedno, to se ipak dogodilo, i to nakon višestrukih pokušaja da dobiju još jedno dijete i mnogih razočarenja.

Naime, par je želio svome osmogodišnjem sinu priskrbiti jednog brata ili sestru ali se ispostavilo da je uz nekoliko pokušaja umjetne oplodnje, Lisa zatrudnila noseći četiri bebe.

Da su ove bebe kojim slučajem začete prirodnim putem, šanse da da se rode dva para identičnih blizanaca među četvorkama bile bi jedan naprema 70 miliona.

Sada sedmočlana porodica Kelly ima mnogo muka. Troškovi njihovog odrastanja biće enormni a uključuju kupovinu specijalnih kolica, zatim mnogo većeg automobila, ali prije svega mnogo pelena, hrane i odjeće.