Svijet
27

Britanka Pippa McCulloch: Moj muž je služio tokom rata u BiH, a onda je skrenuo s pameti

Klix.ba
Britanac John McCulloch služio je u mirovnoj misiji tokom rata u BiH, a njegova žena Pippa, koju je upoznao 1992. godine, u ispovijesti za Mirror rekla je da je njen muž zbog posljedica rata skrenuo s pameti.

Pippa je proteklih godina u ponašanju svog muža primijetila brojne čudne stvari. Naime, on više nije brinuo za svoju porodicu, djeci je počeo pokazivati slike golih žena, opijao se i potrošio je 8.000 funti na iTunes, piše Mirror.

Pippa priča kako četrdesettrogodišnji John više nije isti čovjek koji je bio prije 16 godina kada se udala za njega.

"Kada smo zajedno saopštili djeci da se razvodimo on je ustao, samo se nasmijao i otišao. Osjećam krivnju jer nisam na vrijeme prepoznala da je moj John bolestan, da nije dobro", rekla je Pippa McCulloch.

Njen muž je u aprilu ove godine smješten na Psihijatrijsku kliniku u Liverpoolu, a Pippa ga sa njihovo troje djece posjećuje dva puta sedmično.

"Kada mu pričam to je više kao da pričam sebi. Kada mu pokazujem slike iz naših albuma on ne uopšte ne reaguje", kaže Pippa te dodaje:

"Služili smo zajedno u mirovnoj misiji u Bosni ali nikada nisam očekivala da će skrenuti s pameti. Često se pitam šta se to desilo? Bili smo normalna porodica, ne mogu to podnijeti".