{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Britanija gori, a David Cameron na odmoru

19.7.2013. u 17:34
0
9
Britanija gori, a David Cameron na odmoru
0
Britanija gori, a David Cameron na odmoru
Talas požara se širi Velikom Britanijom, a predviđa se da bi takva situacija mogla potrajati još sedmicu dana. Temperature prelaze i više od 35 stepeni celzija, a situacija je toliko loša da se čak i novoasfaltirana cesta počela topiti u Cambridgeu.
Vatrogasne službe nisu u mogućnosti gasiti sve požara, iako ih dnevno ugase i do 21. Nadležne britanske službe izlaze u javnost sa podacima da je broj požara četiri puta veći od uobičajnih u ovo doba godine. Većina požara je izazvana namjerno, mada nisi svi ogromnih razmjera.

"Mala iskra sa cigarete je sasvim dovoljna da požar bukne u ovakvim vremenskim uvjetima", upozorava jedan od vatrogasaca.Međutim, uz sve to Britanci su ljuti i na premijera Davida Camerona. Kako bi se to kod nas reklo, dok selo gori, baba se češlja. Tako je Cameron uradio ono što bi milioni Britanaca najradije htjeli, a naročito oni koje ugrožava požar. Naime, premijer je jednostavno otišao na odmor, a viđen je i u publici kako gleda kriket, prenose britanski mediji. No, Britanija je zemlja u kojoj su stvari uređene i svako zna svoj posao. Sjetite se samo kakva je situacija kod nas kada nas snađu ovakve neprilike.

Stručnjaci navode da je ovo prvi duži toplotni udar u Britaniji u posljednjih sedam godina, što je vjerovatno bilo uzrokom smrti i nekoliko stotina prijevremenih smrti. Mediji navode kako je zbog vrućina došlo i do problema u saobraćaju, a na pojedinim mjestima su se čak iskrivile i tračnice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: