{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Britanci sve liberalniji, a bez razumijevanja za siromašne

F
23.1.2008. u 22:17
0
0
Britanci sve liberalniji, a bez razumijevanja za siromašne
0
Britanci sve liberalniji, a bez razumijevanja za siromašne
London
Britanija je danas zemlja sa daleko liberalnijim pogledom na brak i porodicu nego ranije, ali sa mnogo manje razumijevanja za siromašne, prenosi u srijedu Financial Times rezultate jednog ispitivanja javnog mnijenja.
U Britaniji su usto, navodi list, sve prisutniji briga za životnu sredinu ali i uvjerenje otočnih muškaraca kako i pored nevjerice ljepšeg spola mnogo više sudjeluju u obavljanju kućnih poslova.

Ispitivanje pored ostalog pokazuje i da su britanski vozači itekako svjesni klimatskih problema kojima doprinose i njihovi automobili.

Za razliku od 1987. godine kada je tri četvrtine Britanaca smatralo da je homoseksualnost nešto loše, danas ih tako misli samo trećina.

Jedna trećina ih priznaje da ima prilične ili bar male predrasude prema osobama druge boje kože, što je manje nego prije 23 godine, ali ipak nešto više nego uoči napada 11. septembra 2001. u Sjedinjenim Državama.

Istovremeno je manje onih koji misle da bi vlada trebalo da poveća socijalnu pomoć namijenjenu najsiromašnijima, dok je samo trećina Britanaca za to da vlada preraspodjeljuje bogatstvo imućnijih slojeva stanovništva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: