Nakon urinarne infekcije
0

Brazilskoj misici amputirane ruke i stopala

Sarajevo-x.com
Mladoj Mariani Bridi da Costa, finalistici brazilskog izbora za Miss svijeta, amputirane su ruke i stopala zbog teške urinarne infekcije koju je zadobila u decembru prošle godine.

Dvadesetogodišnjakinja s dijagnozom Pseudomonas aeroginosa bacterium nalazi se na liječenju u bolnici u gradu Serra u brazilskoj saveznoj državi Espirito Santo, a kako se njena infekcija brzo širila, doktori su morali odmah djelovati, odstranjujući joj udove da bi preživjela.

Britanski list Telegraph piše da je otac ljepotice Agnaldo da Costa izrazio zabrinutost za njen život.

Marianin dečko Thiago Simoes potvrdio je da je mogla umrijeti, uprkos drastičkoj operaciji koja je imala za cilj omogućavanje cirkulacije krvi.

"Razboljela se 30. decembra i odveli smo je u bolnicu, ali su joj odredili pogrešnu dijagnozu misleći da je kamenac u bubregu", priča on. "Dali su joj neke lijekove i poslali je kući. Ali dva dana kasnije stanje se počelo pogoršavati. Ponovo smo je odveli u bolnicu i rekli su da ima ozbiljnu infekciju. Bivalo joj je sve gore i gore, cirkulacija krvi u njenim ekstremitetima je prestajala."

Hrabra djevojka prvo je izgubila stopalo, a u utorak su joj amputirali i obje ruke.

"Ovo je očajno tužna priča i mi pozivamo potencijalne donatore da dođu i daju krv", rekao je Henrique Fontes, izvršni direktor brazilskog izbora za Miss svijeta dodavši kako je Mariana "veliki borac" i da se u toku svoje karijere hrabro suočavala sa izazovima.

Bridi je dvaput bila u finalu takmičenja za Miss Brazila za Miss svijeta, a 2008. godine u Kini učestvovala je i na izboru Miss Bikini International.

"Samo želimo da preživi", kaže Simoes.