|

Brazilska policija traga za "bandom plavuša"

Brazilska policija traga za "bandom plavuša"
0
S
SRNA
24.3.2012. u 11:02
12
komentara
0

dijeljenja
Brazilska policija traga za "bandom plavuša" Lica šest osumnjičenih žena
Brazilska policija traga za bandom mladih žena plavuša za koje se sumnja da su izvršile više otmica i pljački u gradu Sao Paolo.
Na meti ove bande su bogate žene u šoping centrima, saopštila je policija, prenosi BBC. Žrtve bi obično pratili do njihovog automobila gdje su ih pljačkale i držale na nišanu dok su njihove kreditne kartice koristile za kupovinu luksuznih stvari.

Policija je saopštila da "bandu plavuša" čine mlade, obrazovane žene srednje klase. Isti izvor navodi da je identifikovano šest osumnjičenih. "Jedna ili dvije govore strane jezike, a neke su se obrazovale u prekomorskim zemljama", rekao je šef odjeljenja policije za otmice.

On je dodao da je riječ o lijepim i privlačnim djevojkama, lijepo obučenim i našminkanim. Meta bande bile su lijepe žene, koje su sličnog izgleda, kako bi mogle da preuzmu identitet žrtve dok koriste njenu kreditnu karticu. Vjeruje se da ova banda djeluje već tri godine i da je opljačkala najmanje 50 ljudi.

Policija je saopštila da su počeli da razbijaju grupu i da su tri osumnjičene osobe uhapšene, među njima jedan muškarac. Takozvane "ekspresne otmice", u kojima se žrtve drže nekoliko sati dok im se skidaju pare sa računa i kreditnih kartica, uobičajena su vrsta kriminala u zemljama Latinske Amerike.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...