Svijet
0

Brazilci Moura i Gama u Čeliku

FENA
Nogometni klub Čelik danas je kao pojačanja za premijerligašku sezonu angažovao dvojicu brazilskih nogometaša: Luisa Carlosa Alvesa Mouru (23) i Eduarda Rodrigueza Gamu (24).

Oba nogometaša nastupala su za klubove iz Sao Paola i igraju na pozicijama veznog igrača i napadača.

"Cilj Čelika u sezoni koja počinje u subotu jeste borba za vrh tabele. Imamo kvalitetan igrački kadar, uprava je nogometašima i stručnom štabu osigurala odlične uvjete za rad i vjerujemo da će ova sezona predstavljati povratak Čelika u vrh bh. nogometa, izjavio je Ismet Sarajlić", potpredsjednik Čelika.

U pauzi između dva prvenstva Čelik su napustili reprezentativci Avdija Vršajević (Sparta Prag), Admir Ljevaković i Aidin Mahmutović (Teplice), te Vitomir Paškalj, Sead Bajramović i Elvedin Beganović, koji su prestali s aktivnim igranjem i Gabrijel Radojičić koji se vratio u Srbiju.

Novi članovi Čelika, koji je u pripremnom periodu odigrao devet utakmica i upisao osam pobjeda uz jedan remi, uz dvojicu Brazilaca, postali su: Emir Hadžić, Almir Hasanović, Armin Imamović, Zoran Novaković, Bojan Pupčević, Jasmin Moranjkić, Bojan Marković, Adnan Mašić.