Svijet
7

Brazil: Muškarac sa ženom i ljubavnicom ubijao i jeo žrtve

Klix.ba
Sudija u sjeveroistočnom Brazilu osudio je trojicu muškaraca nas visoke kazne zatvora zbog ubistva žena koju su nakon tog krvavog čina pojeli.

Jorge Beltrao Negromonte da Silveira osuđen je na 23 godine, a njegova supruga Isabel Cristina Pires i njegova ljubavnica Bruna Cristina Oliveira da Silva na po 20 godina zatvora. Trojac je navodno i pravio slane kolače od ženinog mesa komšijama.

Priznali su da su ubili još dvije žene za što će im se naknadno suditi. Da Silveira, njegova supruga i ljubavnica uhapšeni su u Garanhunsu u aprilu 2012. godine kada su optuženi za ubistvo, skrnavljenje i skrivanje tijela.

Lokalni mediji imenovali su žrtvu kao Jessicu Caimlu da Silvu koja je bila beskućnica i nije bila u nikakvom srodstvu sa Brunom Cristinom Oliveirom da Silvom.

Grupa je navodno mamila žrtve u svoje domove navodeći kako im je potrebna dadilja. Trio je priznao na sudu da je ubio i pojeo žrtvu kao dio rituala pročišćenja. No, odbacili navode da su konzumirali i prodavali meso u kolačima.

Ostaci ljudskog tijela pronađeni su u dvorištu kuće u kojoj su živjeli njih troje. Policija je pronašla 50 stranica knjige koju je napisao Negromonte nazvana "Otkrića šizofreničara". U tom dokumentu je napisao kako čuje glasove koji su utihnuli kada je ubijao žene.

Prilikom hapšenja trojac je tvrdio kako su dio grupe koja podržava "pročišćavanje svijeta i reduciranje populacije".