|

Bratimljenje gradova u čast Carle Bruni

Bratimljenje gradova u čast Carle Bruni
0
S
Sarajevo-x.com
31.12.2008. u 11:39
0
komentara
0

dijeljenja
Bratimljenje gradova u čast Carle Bruni Foto: Reuters
Vlasti francuskog sela Carlata poželjeli su se zbratimiti sa talijanskim selom Bruni i to u čast glamurozne supruge francuskog predsjednika, Carle Bruni-Sarkozy.
Ova 41-godišnjakinja, pop pjevačica i nekadašnji model, rođena je u Torinu, ali je udajom za francuskog predsjednika u februaru 2008. postala prva dama ove zemlje.

Carla je nastavila koristiti svoje prezime, iako je dobila francusko državljanstvo i učinila mnoge poteze kako bi popravila ugled svog muža.

Selo Carlat na jugu Francuske ima tek 150 stanovnika, a uspjeh gospođe Bruni-Sarkozy želi obilježiti i bratimljenjem sa selom Bruni u planinama regije Piedmont, južno od Torina.

"Brunija ima u Portugalu, Austriji, Švicarskoj i Sjedinjenim Američkim Državama, a sad smo pronašli i one u Italiji. Ne znam kako su politički obojeni tamošnji stanovnici, ali ćemo i to otkriti", izjavio je Alain Cousin iz Carlata koji je već poslao talijanskom selu prijedlog za bratimljenjem i očekuje da će uskoro dobiti odgovor.

On je najavio da bi Carlu Bruni-Sarkozy rado pozvali da prisustvuje ceremoniji kao počasna gošća, objavio je britanski Telegraph.

Ipak, uprkos entuzijazmu Francuza, Italijani možda ne budu toliko oduševljeni prijedlogom, posebno nakon nedavne izjave gospođe Bruni-Sarkozy kako joj je drago što više nije državljanka Italije. Njena izjava uslijedila je nakon neslane šale premijera Silvija Berlusconija kako je američki predsjednik Barack Obama "preplanuo".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.