{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branioci zatražili oslobađajuću presudu za pripadnike "Škorpiona"

F
4.4.2007. u 17:00
0
0
Branioci zatražili oslobađajuću presudu za pripadnike "Škorpiona"
0
Branioci zatražili oslobađajuću presudu za pripadnike "Škorpiona"
Na suđenju petorici pripadnika "Škorpiona" za ubistvo šestorice srebreničkih Bošnjaka u blizini Trnova u BiH, u julu 1995. godine, danas su branioci trojice optuženih u svojim završnim riječima tražili da Sudsko vijeće oslobodi njihove branjenike.
Optuženi su Slobodan Medić, Pera Petrašević, Aleksandar Medić, Aleksandar Vukov i Branislav Medić.

Advokat Željko Fajfrić, branilac Aleksandra Medića, u završnoj riječi je ukazao da su i Petrašević i svjedok Slobodan Stojanović na sudu tvrdili da njegov branjenik nije pucao u Bošnjake.

Fajfrić je rekao da Aleksandar Medić ničim nije doprinio da se izvrši ubistvo, niti je mogao da spriječi egzekuciju, ali je mogao da ne puca, što je i učinio.

Advokat Zoran Levajac, branilac Vukova, u završnoj riječi je ukazao da njegov branjenik nije znao za naredbu da se ubiju Bošnjaci, niti ima dokaza da je pomogao u tome.

Levajac je rekao da se ne može dokazati da je Vukov kriv, jer dokazi ne postoje i zatražio oslobađajuću presudu za svog klijenta, javio je Tanjug.

Advokat Zoran Jevrić, branilac Branislava Medića, u završnoj riječi ocijenio je da nema dokaza da je njegov branjenik pucao u muslimane i zatražio oslobađajuću presudu za njega.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: