Svijet
0

Bradtke razočaran haaškom presudom

FENA
Američki veleposlanik u RH Robert A. Bradtke izrazio je danas u Vukovaru razočaranost presudom Haaškoga suda "vukovarskoj trojki" rekavši da je na Ovčari počinjen jedan od najvećih zločina u Europi nakon II. svjetskog rata te da mu je teško shvatiti izrečene kazne.

U izjavi novinarima nakon prijama kod vukovarske gradonačelnice Zdenke Buljan, američki veleposlanik izrazio je i duboko suosjećanje s obiteljima žrtava s Ovčare kojima, kako je kazao, odluka Haaškoga suda nije donijela utjehu da je pravda konačno postignuta.

Po njegovim riječima, bez obzira na hrvatsko nezadovoljstvo i razočaranost haaškom presudom "vukovarskoj trojki", vrlo je važno da Hrvatska nastavi suradnju s Haaškim sudom.

Vukovarska gradonačelnica Zdenka Buljan rekla je kako odluka Haaškoga suda "pogađa sve dobronamjerne ljude" te poručila da će Vukovar nastaviti s izgradnjom mirnog suživota i tolerancije.

Američki veleposlanik Robert Bradtke u Vukovaru je danas nazočan 4. europskim danima poduzetnika Hrvatske koji se održavaju pod geslom "Gradovi-centri izvrsnosti".