Svijet
123

Bračni par iz BiH mučki ubijen u svojoj kući u Hurghadi

Piše: J. H.
Tijela ubijenih Fahrudina i Sejide zakopana su ispod palme (Foto: AFP)
Tijela ubijenih Fahrudina i Sejide zakopana su ispod palme (Foto: AFP)
Egipatska policija danas je pronašla tijela dvoje švicarskih državljana ubijenih i zakopanih u vrtu njihove kuće u ljetovalištu Hurghada. Kako portal Klix.ba saznaje, radi se o bračnom paru Fahrudinu i Sejidi Muratović iz Teočaka.

Ovu informaciju za naš portal potvrdila je Fadila Muratović, supruga Fahrudinovog brata Abdulaha koji također žive u Švicarskoj.

"Svi smo u šoku i nevjerici. Trebali su se vratiti pred Novu godinu u Švicarsku. Međutim, desetak dana se nisu javljali nakon čega je njihova kćerka pozvala policiju koja je na kraju otkrila da su ubijeni i zakopani ispod palme u vrti njihove vile u Hurghadi", kaže Fadila za Klix.ba vidno potresena.

Kako su nam kazale komšije Muratovića, Fahrudin je Snježnicu kod Teočaka napustio kao 20-godišnjak te se uputio u Švicarsku.

Podsjetimo, egipatska policija je pronašla tijela dvoje švicarskih državljana ubijenih i zakopanih u vrtu njihove kuće u ljetovalištu Hurghadi, na Crvenom moru, izjavio je u petak jedan zvaničnik sigurnosnih službi.

Prema prvim elementima istrage, Fahrudina i Sejidu je ubio čuvar njihove kuće uz pomoć dva prijatelja, kako bi opljačkao njihovu imovinu, precizirao je ovaj zvaničnik.

		<iframe id="container_data_player_fwid4_iframe" width="644" height="362" src="http://blick.simplex.tv/NubesPlayer/index.html?cID=51&aID=52&pID=40041&autostart=false&themeColor=d6081c&embed=1&configUrl=http://f.blick.ch/resources/59817-1/ver1-0/js/xtendxIframeStats.js?adtechID=3522736&language=de&quality=40&hideHD=true&progressiveDownload=true" allowfullscreen="true" webkitallowfullscreen="true" mozallowfullscreen="true" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Švicarsko ministarstvo vanjskih poslova je potvrdilo da su dvije osobe mrtve i pozvalo je svoje državljane da budu oprezni zbog političke nestabilnosti u zemlji.

Glasnogovornica ministarstva Carole Waelti je precizirala da je ministarstvo "u kontaktu s egipatskom policijom koja provodi kriminalističku istragu", dodavši da su "zločini nad strancima vrlo rijetki u Egiptu".