Svijet
284

Braća Kouachi ubijena u policijskom napadu

Klix.ba
Foto: AFP
(Foto: EPA)
Francuski specijalci ubili su braću Saida i Cherifa Kouachija, koji su bili zabarikadirani u štampariji na sjeveru Francuske u mjestu Dammartin-en-Goele. Policija je izvela napad na njih i usmrtila ih, dok je oslobođen talac kojeg su držali u štampariji.

Navodno, dvojica osumnjičenih za masakr u Parizu su prvi izašli iz svoga skrovišta te zapucali, prije nego što su ih sigurnosne snage Francuske ubile.

Francuska policija je istovremeno pokrenula napade na dvije različite lokacije na kojima su tokom cijeloga dana aktuelne talačke krize i to na istoku Pariza gdje je zatočeno šest osoba, ali i na štampariju u kojoj su se krila braća Kouachi i istovremeno držala jednog taoca. Taj talac je oslobođen nakon što su dvojica braće Kouachi ubijena.

Britanski The Telegraph je javio da su braća ubijena u napadu specijalaca, ali i da je nekoliko talaca na istoku Pariza oslobođeno. Da su braća ubijena potvrdila je i agencija AFP koja je objavila i da su ljudi bježali iz supermarketa u kojemu su danas bili zatočeni na istoku Francuske.

Said i Cherif Kouachi bili su u bijegu pred policijom kao osumnjičeni za krvavi napad na redakciju Charlie Hebdoa pri čemu je ubijeno 12 osoba.