Rim
0

Bosanka prodala kćeri i tjerala ih na prostituciju

Sarajevo-x.com
U Rimu je uhapšena 48-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine zbog osnova sumnje da je prodala svoje dvije maloljetne kćeri H. Z. i H. B. sunarodnjaku H. F., te ih zajedno s njim prisiljavala da na rimskim ulicama nude svoje tijelo za 15 eura, izvjestio je italijanski list Il Messagero.

"Agenti koji su dobili nalog da kontroliraju naselje, poznato po ilegalnim radnjama, poput dilanja, krađa, krivotvorenja dokumenata, primjetili su da svaku noć majka i mladi muškarac izvode djevojčice iz kampa i vraćaju ih tek ranom zorom. Nije im dugo trebalo da se otkrije što rade s djecom", kazao šef Osmog policijskog odreda grada Rima, Antonio Di Maggio, koji je nekoliko mjeseci radio na ovoj istrazi.

H. F. kojem je neodgovorna majka prodala svoje dvije kćeri u Rimu je boravio ilegalno, a policiji je poznat i od ranije zbog krađa, umiješanosti u prostituciju u Torinu gdje ranije boravio, ali i zbog krivotvorenja hrvatskih dokumenata.

Rimski sud za maloljetnike oduzeo je djevojčice od 48-godišnje državljanke Bosne i Hercegovine, te su jedanaestogodišnja H. Z. i čettnaestogodišnja H. B. smještene u Centar za žrtve nasilja u rimskom Kampidoliju, piše Il Messagero.

Socijalni radnici tvrde da su djevojčice preplašene, te da nisu progovorile ni riječi. One nikada nisu išle u školu, a njihovi jedini izlasci iz kuće bili su oni, noćni, na koje ih je tjerala njihova majka i njen prijatelj.

"Ne postoje riječi kojima bih izrazila svoje gnušanje i tugu", kazala je povjerenica gradskog vijeća za socijalnu politiku Sveva Belviso, dodajući kako se nada da će krivci biti kažnjeni kako zaslužuju, te da će drastična kazna poslužiti za primjer drugim monstrumima poput ovih.