Pennsylvanija
0

Bosancu doživotni zatvor za ubistvo žene

Sarajevo-x.com
Na okružnom sudu u gradu Pitsburghu, u američkoj državi Pennsylvaniji na doživotni zatvor osuđen je bosanski imigrant Esad Lemo zbog ubistva supruge, piše Pittsburgh Post-Gazzete.

Bosanski imigrant, 50-godišnji Esad Lemo koji je bio optužen za brutalno ubistvo supruge Jasminke prije tri dana je osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

Iako su porota i sudija David R. Cashman uzeli u obzir krhko mentalno zdravlje optuženog, te depresiju zbog gubitka posla, Lemo je ipak proglašen krivim za prvostepeno ubistvo supruge Jasminke Lemo.

Esad Lemo je u avgustu 2006. godine prilikom vožnje u autu blizu porodične kuće sreo suprugu koju je autom ganjao do obližnje zgrade, te je usmrtio zabivši se automobilom u nesretnu ženu.

Jasminka Lemo u momentu ubistva nije živjela s mužem i bila je podnijela zahtjev za razvod braka od inače nasilnog supruga, pišu tamošnji mediji.

Porodica Lemo imala je historiju porodičnih problema zbog Esadovih psihičkih tegoba koje je osuđeni navodno imao od djetinjstva, a njegovo zdravstveno stanje dodatno je pogoršao rat i život u izbjeglištvu.

Njihove dvoje djece Sabina (18) i Sadin (17) su zadnje dvije godine pod zaštitom socijalnih službi, dodaje Pittsburgh Post-Gazette.