Govorio je narodu
164

Boris Johnson se obratio na ruskom jeziku: Zločini su mrlja na čast same Rusije

N. V.
Screenshot iz Johnsonovog videosnimka sa Twittera
Screenshot iz Johnsonovog videosnimka sa Twittera
Britanski premijer Boris Johnson se na Twitteru obratio ruskom narodu prilikom čega je govorio i na ruskom jeziku. Tada je kazao kako "ne vjeruje da je ovaj rat u njihovo ime".

Na Twitteru je objavio videosnimak svog obraćanja i scena iz Ukrajine, a u opisu je napisao: "Ruskom narodu, pogledajte šta je urađeno u vaše ime. Zaslužujete istinu. Zaslužujete činjenice".

[TWITTER]1511388515787055115[/TWITTER]

Videosnimak uključuje i kratke odlomke na ruskom jeziku prilikom čega premijer Britanije govori da Rusi zaslužuju znati o masakru civila i silovanju žena u mjestima kao što su Buča i Irpin.

Ističe kako ruski predsjednik Vladimir Putin nastoji sakriti istinu od Rusa. Zbog toga poziva narod Rusije da sami pronađu i podijele činjenice, korištenjem VPN veze što bi im omogućilo zaobići internetske kontrole u svojoj zemlji i tako pristupiti nezavisnim informacijama.

Zatim je nastavio svoju poruku na engleskom, sa ruskim titlovima. Naveo je zločine nad stanovništvom, koji su počinjeni u Buči.

"Zločini izdaju povjerenje svake ruske majke koja ponosno mahne svom sinu dok odlazi u vojsku. I zna da su oni mrlja na časti same Rusije. Mrlja koja će svakim danom nastavljanja ovog rata biti sve veća i neizbrisiva", poručio im je Johnson.