Nakon pobjede
12

Boris Johnson: Radit ću dan i noć da opravdam povjerenje birača

Dž. L.
Boris Johnson (Foto: EPA-EFE)
Boris Johnson (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je ostvario historijsku pobjedu na britanskim izborima Boris Johnson obećao je da će raditi dan i noć da opravda povjerenje birača, prenosi BBC.
Obraćajući se javnosti, britanski premijer rekao je da će do kraja sljedećeg mjeseca izbaciti Ujedinjeno kraljevstvo iz Evropske unije.

Zahvalio se glasačima koji su podržali konzervativce, obećavši da će voditi narodnu vladu i ispuniti povjerenje koje mu je pripalo.

"Počastvovan sam sam što ste meni odali povjerenje i nikada neću uzeti vašu podršku zdravo za gotovo. Moja misija je da radim noć i dan kako bih vam dokazao da ste ovoga puta bili u pravu što ste glasali za mene te da opravdam vašu podršku u budućnosti", kazao je Johnson.

On je dodao kako je svjestan da ljudi žele promjene te kako ih nova vlast ne smije iznevjeriti.

Podsjećamo, Johnsonovi konzervativci osvojili su 363, laburisti 203, Škotska nacionalna stranka (SNP) 48, a liberalni demokrati 11 mandata.

"Ovi historijski izbori omogućit će vladi da poštuje demokratsku volju naroda. Stali smo na kraj svim onim bijednim prijetnjama o drugom referendumu. Zato s poštovanjem poručujem našem prijatelju u plavom šeširu s 12 zvjezdica da je vrijeme da svima da malo mira", poručio je Johnson.

Kako je ponovio, zemlju će izvesti iz Evropske unije do 31. januara.