{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bono poziva na rješavanje problema AIDS-a i siromaštva u Africi

N
NINA
30.9.2004. u 12:16
0
0
Bono poziva na rješavanje problema AIDS-a i siromaštva u Africi
0
Bono poziva na rješavanje problema AIDS-a i siromaštva u Africi
Rock zvijezda Bono u srijedu je pozvao Evropu i SAD da se više pozabave pošasti AIDS-a i siromaštva u Africi.
Frontman grupe U2 je poznat po aktivnom sudjelovanju u borbi protiv svjetskog siromaštva, a svoju je kampanju za poštenu trgovinu, oprost duga i veću pomoć zemljama u razvoju iznio na laburističkoj godišnjoj konferenciji.

Bono je kazao zastupnicima da 6.500 Afrikanaca "umire svakodnevno od izlječivih bolesti koje se mogu spriječiti, umiru u potrebi za lijekovima koje vi i ja možemo kupiti u lokalnoj apoteci".

"Budimo realni ovdje u vezi s nekoliko stvari; suočimo se s nekim neugodnim istinama", kazao je Bono. "Ovdje se ne radi o milosrđu nego o pravdi."

Bono, osnivač karitativne udruge DATA, pohvalio je premijera Blaira i šefa trezora Gordona Browna jer su obećali dati prioritet pitanju Afrike kad Britanije bude predsjedavala grupom G-8 sljedeće godine.

Na sam dan otvaranja konferencije u Brightonu, Brown je kazao da će Britanija pomoći u dugu najsiromašnijih zemalja svijeta i potaknuti ostale bogate vlade da učine isto.

Brown je kazao da je od vitalne važnosti da se uklone štetne trgovinske barijere i počne ulagati u siromašne zemlje s ciljem postizanja njihovog kapaciteta za trgovinu. Kazao je kako su mnoge zemlje opterećene vraćanjem duga. Britanski trezor će na tu inicijativu svake godine do godine 2015. potrošiti 180 miliona dolara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: